Sivut

4. huhtikuuta 2014

Meidän Neiti 2kk

Meillä täytettiin eilen 3 päivä huhtikuuta 2kk.
Aika vaan juoksee niin hurjan lujaa, ja kohta meidän pieni ei olekkaan enää pieni, sniif.
En oikeesti älyä mihin kaksi kuukautta on yhtä äkkiä vain kadonnut, toisaalta tuntuu että typy on ollut meilä aina, mutta silti se on jo 2kk. Ihan hurjaa!
Mä olen vasta nyt viimeisen reilun kuukauden aikana oppinut ihan oikeasti nauttimaan tästä äitiydestä! Aluksi oli niin huono fiilis ja jotenkin se kaikki vauva-ajan ihanuus hukassa. Onneksi ne ovat nyt löytäneet tiensä meille oikein tuplana, hihih. Tähän varmasti vaikuttaa se, että oman lapsen tarpeet on alkanut jo tunnistaa/rytmi alkaa muodostua ja muutenkin jaksan paljon paremmin nyt kuin aluksi.
Toki neidillä on ollut jo yliviikon mittainen valve/itku kausi ja meillä ollaan huudettu ja kiljuttu keuhkot ihan pihalle, onneksi vihdoin päästiin eilen lääkäriin tytön kanssa!!



 No, mitäs meidän kaksi kuukautiselle sitten kuuluu? Ja mitä meillä osataan?
  • Neiti hymyilee päivittäin, pari kertaa hän on naurahtanut ääneenkin 
  •  Meillä jokelellaan ja kerrotaan paljon tarinoita, varsinkin leluille
  • Meillä käytetään suurimmaksi osaksi kokoa 56, pikkuhiljaa olen kokeillut myös 62 kokoa ja osa 50kokosistakin menee vielä
  • Omat kädet on mailman jännin juttu! tai oikeastaan oikea käsi, vasen on vielä vähän hakusessa.
  • Syö korviketta n. 80-130ml kerrallaan n. 2-4h  välein
  • Meillä käytetään 2koon vaippoja, kokeilin kyllä kolmostakin, mutta on liian isoja vielä
  • Tykkää nukkua lähinnä ulkona, nukkuisi varmaan yötkin sielä jos saisi
  • On alkanut kapinoimaan untenmaille menoa iltaisin.....
  • Ei viihdy kovin mahallaan, joten tätä meillä reenataan
  • On ihan kamala aamuvirkku (keneltä lie perinyt kun mamia väsyttäis..)
  • Kuuntelee tarkasti kun hälle jutellaan 
  • Hymyilee kun höpsötellään
  • Rakastaa kylpemistä, voisi lillua ammeessa vaikka kokopäivän
  • Ei oikein halua syödä tuttia
  • On kovin isin tyttö, isi on best!
  • Kiukun tulleesa viihtyy lähinnä vain omassa koliikki keinussaa, sylikään ei aina kelpaa.
  • Ilmoittaa tomerasti jos on nälkä! Yleensä herää kamalaan itkuun, eikä silmätkään aukea ennenkuin pullo on suussa


Tosiaan meillä oli eilen lääkäri tytölle. Soittelin jo viikolla neuvolaan, että me ollaan kokeiltu aivan kaikkea tytön kanssa ja raukka parka vain itkee ja huutaa ja kipristää mahaansa.
Vihdoin meidät otettiin tosissaan kun neiti ei enää suostunut kunnolla syömään ja alkoi kakkamaan vihreää kakkaa!
Lääkärinä oli ihana vanha mies, joka on kuulema toiminut kolmekymmentä vuotta neuvolassa.
Lääkäri epäili, että meidän tytöllä voisi olla maitoallergia!!
Me saatiin apteekista reseptillä nutrilon pepti 1 maitojauhetta, josta sitten itse keitellään maitoa tytölle.
Nutrilon on  ihan kamalan kallista, toivotaan tosiaan että se auttaa, vaikka maitoallergiaa en meidän tytölle kuitenkaan toivoisi. Kahden viikon Nutrilon kuurin jälkeen sitten tarkastellaan tilannetta uudelleen. Jos maidonvaihdos on auttanut, saadaan lähete lastenlääkärille ja tytöllä siis todetaan maitoallergia, mutta jos kuuri ei ole auttanut, ensisijaisesti epäillään vain koliikkia. Jos 3-4kk iässä oireet ei vieläkään ole helpottaneet, lähdetään taas selvittämään lisää mikä tytöllä voisi olla, refluksia, muita allergioita tms..


Onko täällä kellään kokemusta Nutrilon pepti 1:stä?
Jos on voiko sitä maitoa ns. tehdä valmiiksi pulloihin, vai pitääkö joka kerta ennen syöttöä keittää uudet vedet ja sekoittaa jauheet?
 

17 kommenttia:

  1. Meillä käytettii sitä (saa myös prismasta puolet halvemmalla, n. 33e) ja mä keitin vettä valmiiksi ja käytin sitä pari tuntii ku sen aikaa pysy lämpimänä. Valmiiks ei voi tehä ku samallalailla pilaantuu ku muutki maidot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai saa vain?!? Kiitos vinkistä! Miksiköhän apteekissa kovin on kalliinpaa..
      Voi yöt sentään kun tää heräilee niin usein syömään.. voikohan sitä keitettyä vettä vaikka säilöä yön ja lämmittää sen uudelleen mikrossa ja sit lisätä sen jauheen?

      Poista
  2. Mul on samanlainen neule :D:toivottavasti tyttö tulee kuntoon ! :)

    VastaaPoista
  3. Meillä peptiä syöty neljä viikkoa. Keitin pari kertaa päivässä veden keittimessä ja jätin siihen jäähtymään. Siitä sitten aina kaadettiin pulloon ja lämmitettiin mikrossa. Uuden veden keitin aina silloin kun muistin eli kuitenkin n. 6 tunnin välein. Valmiiks tätä peptiä ei jääkaappiin lääkärin mukaan saa tehdä.. Tosin kyllä olen kuullut toisten näin tekevän :) Alussa tämä oli aika työllästä, mutta nopeasti siihen tottuu.

    Meillä ähinät ja itkut loppui kuin seinään! Ja kakkakin oli 24 tunnin kuluttua taas keltaista! :) Maitoaltistuksessakin käyty mutta nyt kuitenkin sen jälkeen olemme tavallista korviketta juottaneet.. välillä kakka vihreää ja välillä keltaista... Että otappa tuosta nyt selvää..... Meillä kuitenkin saatiin resepti tuohon peptiin ja B-lausunto (maitoallergia) lääkäriltä. Itse kuitenkin epäilen että suolisto vaan vielä niin kehittymätöntä, että tavan korvike vielä kipristelee.

    -n-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaajoo! Ehkä mäkin uskallan pitää sitä samaa vettä ja keittää muutaman kerran päivässä sitten uutta :)!
      Okei, eli en tee seoksia valmiiks, mutta yks voin varmaa vedet laittaa jo valmiiks!

      Vautsit!! Toivotaan että meilläkin alkaa tepsimään :) Nyt on kaks annosta syöty peptiä.
      Noniin aivan.. kun on tosiaan niin pieniä niin vaikea sanoa vielä..:/

      Poista
    2. Joo mekin keitettiin illalla pannullinen vettä ja se jaettiin valmiiksi pulloihin. Sitten yöllä vaan lämmitys ja jauhot sekaan. :)

      -n-

      Poista
  4. Ja kuten henna tuolla mainitsikin, peptiä saa prismasta paljonkin halvemmalla kun apteekista! :) Me hölmöt tajuttiin tämä vasta kun oltiin monta purkkia jo juotu! :D

    -n-

    VastaaPoista
  5. Vielä sellainen vinkki, jos neiti puklailee paljon ja siis tuntuu että ruoka nousee helposti ylös kannattaa kokeilla nutrilonin maidon sakeuttajaa (apteekista) tekee maidosta siis hieman paksumpaa. Meillä tätä lisättiin vielä peptin joukkoon, kun tuntui niin juoksevalta litkulta se maidoton korvike.. Käytimme sitä peptin seassa jonkun n. 4 viikkoa ja nyt olemme jättäneet sen pois.

    Kamalaa kun tulee tämä teksti nyt niin monessa osassa.. Ja onnea tietysti 2kk täyttäneelle tyttöselle :)! Meidän neiti täyttikin 2kk jo 10 päivää sitten ;)

    -n-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei onneks paljoa pulauttele. Aika satunnaisesti vain!

      Ja kiitos onneista ;)
      Teille myös vähän näin jälkikäteen!

      Poista
  6. Mikrossa ei sais lämmittää jos ei syö jo lisäruokaa eli jotai soseita koska vesi pitää keittää ja jäöhdyttää, ei saa lämppää uuellee. Ja sitku syö soseita nii pulloo KYLMÄÄ vettä ja sen voi sit lämmittää mikrossa :)

    VastaaPoista
  7. Miks ei sää lämmittää uudelleen?
    Mä kysyin tänää ja sanottiin että voi. Koska yöllä esimerkiks kun neiti huutaa on ihan turha lähtee keittelee vesiä ja jäähdyttelemään..

    tästäkin taitaa olla aika eriparisia mielipiteitä..

    VastaaPoista
  8. No siis meille ainaski neuvolas sanottii et jos lämmittää mikrossa uudelleen niin bakteerikanta lisääntyy mutta en sit tiiä :D ite ainaski keitin ennen nukkumaanmenoo vettä nii se oli ekalla syötöllä sopivaa ja sillon samalla sit laitoin uudet vedet kiehumaan ja niin edelleen... :D siis ite keitin veden vedenkeittimellä ja annoin sen vaan olla sielä niin pysy kauan lämpösenä kun se vedenkeitinhän on vähänku termari :D

    VastaaPoista
  9. Aaapua.. mitenhä sit esim. Korviketta voi lämmittää mut vettä ei?xD ota näistä nyt selvää...

    VastaaPoista
  10. Eihän korvikettakaan saa lämmittää ku kerran. Siis ite oon ymmärtäny asian sillälailla et se vesi on steriilii ku se keitetään ja sit jos se laitetaan mikroon siihen tulee sitä bakteerikantaa... mut en yhtää tiiä sit et onks se vaarallista vai ei mut mulle sanottii et eisais lämmittää uudellee mut niinku sanoit nii siitäki voi olla montaa mieltä :D

    VastaaPoista
  11. ihana toi sun banneri! =)

    http://funnystory-jansu.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)