Sivut

17. huhtikuuta 2014

Ristiäiset 12.4.2014

Meilä oli tosiaan viime lauantaina kauan odotetut ristiäiset.
Me yritettiin jo aikaisemmin niitä saada järjestettyä, mutta aina joku sukulainen tai kummi oli muualla.
No, mutta nyt ne on pidetty ja meidän tyttö on vihdoin saanut nimen! Ihanaa!
Juhlat pidettiin Tiittalan kartanossa ja me oltiinkin sielä jo edellinen yö, että päästiin laittelemaan paikkoja kuntoon hyvissä ajoin ja ihan rauhassa.
Me ei leivottu mitään itse vaan kaikki tilattiin tutuilta ja konditorioista. Mä olisin kovasti halunnut itse leipoa ja tehdä jotain herkkuja sinne, mutta no.. mun hermoilla ja taidoilla oli parempi jättää ne muille!
Ja varsinkin kun juhlia ei pidetty kotona, olisi joutunut kantamaan mukana aika paljon tavaraa.

Vielä kerran, jos joltain jäi edellisestä postauksesta huomaamatta neidistä tuli siis Pinja Sofiel Helmiina 
Meillä siis tosiaan järjestettiin ristiäiset, ei nimiäisiä. Minä en kuulu kirkkoon, mutta isimies kuuluu ja meille oli aika selvää, että typykin kastetaan kirkkoon. Haluttiin kuitenkin jollain tapaa perinteiset kastajaiset, joissa kuitenkin sai olla pieni ripaus meidän näköä, rentoa tunnelmaa!
Meillä oli oikein ihana naispappi, rento ja puhui tilaisuudessa oikein kauniisti. Tarjoilut oli hyviä ja teki kauppansa. Vieraatkin tuntui viihtyvän oikein mukavasti. Mua jännitti kaikista eniten, että kuinka tilaisuus menee, nimittäin Pinjan osalta. Huudetaanko kuin hullut vai meneekö kaikki ihan nätisti. Ja arvatkaa mitä!? Tyttö nukahti oikein tyytyväisenä kummisetänsä syliin niin ja heh tutti suussa! Mutta menipähän kaikki hienosti ja rauhallisesti tutista huolimatta.

Pinja sai ihan tosi ihania lahjoja sukulaisiltaan ja kummeiltaan, kiitos niistä.
Kuvat kertoo taas enemmän kuin tuhat sanaa, ja tässä niitä teille. Fiilistelkää mukana.

Juhlapaikkana siis tosiaan toimi Tiittalan Kartano. Tilaa oli aika runsaasti ja paikka oli aivan tosi ihana ja tunnelmallinen. Minä tykkäsin.
Herkkuja herkkuja! Tarjolla oli kahdenlaista voileipä kakkua, kinkkua ja lohta, karjalanpiirakoita, täytekakkua, keksejä ja karkkeja. Ei mitään erikoista eikä mitään turhaa.
Kahvikupposet, kahvit, mehut, teet ja vedet on katettu eripöytään, koska tila loppui kesken!

Täytekakussa tuli esiin ehkä eniten se "meidän näköisyys" Kaksikerroksisista kakkua koristi valkoiset, pinkit ja mustat ruusut ja kakun päällä on pikkuiset mustapinkin maiharit! Kakku oli aivan tosi upea! Se vähän halkesi yön aikana jääkaapissa, mutta eipä se menoa haitannut. Makukin oli niin taivaallinen, nam.
Ihanat kummit! Meidän rakkaita ystäviä sekä minun serkkuni. Pinja sai kyllä parhaimmat kummit <3
Isovanhemmat. Vasemmalta Ukki ja mummi. Pinja sylikumminsa sylissä oikein tyytyväisenä, isi ja äiti sekä mummi ja pappa. Meidän tukiverkosto.
                  
 Meidän omat mummut, eli pinjan ISOmummut!

 Meidän söpöläinen!

Me tosiaan älyttiin juhlien jälkeen, että meillä ei ole kuvaa itse tytöstä kastemekko päällä eikä esim. meidän perheestä, jossa olisi vain minä, isimies ja pinja. No kaikkea ei voi älytä sillä hetkellä.
Täytyy varmaan pukea juhlakuteet uudelleen päälle ja aloittaa kuvailu alusta.

Ristiäiset oli hyvin perinteiset, Aloitettiin itse kasteesta, jonka ajan pinja nukkui ihanasti, kasteen jälkeen perinteiset valokuvailut. Sen jälkeen päästiin kahvipöydän antimien kimppuun herkuttelemaan, tässä vaiheessa Pinja jaksoi vielä hienosti seurustella vieraiden kanssa, kahvittelun jälkeen alkoi väsymys painamaan, koska unet oli jääneet vähille. Tyttö laitettiin vaunuihin päiväunille, mutta juhlat jatkuivat vielä. Kartanossa oli tilaa ihan tosi paljon, osa vieraista kiertelivät paikkoja katselemassa, osa jutteli osa joi vielä kahvia. Jonkun ajan päästä avattiin neidin lahjat ja ihasteltiin niitä yhdessä.
Juhlat kestivät yhteensä n. kolmisen tuntia ja minusta ne meni tosi hienosti.

                                 Kiitos vielä kaikille jotka meidän kanssa juhli Pinjan päivää!

12 kommenttia:

  1. Oi tosi kivoja kuvia ja ihana ristiäispaikka! Aivan mahtava tuo kakkukin.
    Niin ja tietenkin tuo nimi <3

    VastaaPoista
  2. Tiittalan kartano on nätti paikka, ja juuri sopiva tämmöisiin juhliin. :) Oliko "oman kylän" pappi? Joskus hänen saarnoja kuunnelleena voi todeta, että osaa puhua hyvin. Onnea Hanna vielä pienestä neidistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta! :)
      Oli kyllä oman kylän pappi :) Hän oli oikein ihana!

      Ja kiitos suuresti <3 Kuka ikinä oletkin ;)

      Poista
  3. Mistä keksitte Pinjan nimen? Kirjoittaisitko aiheesta postauksen. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja juhlapaikka oli tosi kaunis!!! Samoin on neidin nimi!!
    Tuu kurkkaamaan lahjakorttiarvonta blogin puolella =)))
    Kivaa pääsiäistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mä kävin kurkkaa ;)
      Ja näin myöhässä myös sinne ihanat pääsiäisen pyhät <3

      Poista
  5. oijoi ihania kuvia <3 voiettä :) tykkään tuosta nimestä tosi paljon :) hyvän nimen sai ihana tyttö :) <3

    VastaaPoista
  6. Rakastan tiittalan kartanoa, niiiiiin tunnelmallinen paikka! ♥ ja myös tämä pappi on todella ihana ja puhuu hyvin, mm. minun kummipoikani rippipappina oli jokunen vuosi taaksepäin, mikäli nyt vain yhdistin oikeaa pappiin nuo puheet. :) ja etenkin ihana Pinja! Ootte oikein söpö pieni perhe, paljon tsemppiä teille elämään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ja on kaunis paikka! :) Joskus jos vielä jotkut isot juhlat olis tiedossa, niin varmasti haluan pitää tuolla!!

      Voi ihana! Jos me puhumme samasta papista niin minä ainankin tykkäsin hänestä kovasti. Jotenkin meidän tyylinen ja sopi näihin juhliin :)
      Iso Kiitos! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi :)