Sivut

29. tammikuuta 2014

Neuvola 39+2 ja kuulumiset perään

Maanantaina meillä oli taas pikainen neuvola käynti.
Neuvolatätikin oli kuulema odottanut neuvola käyntiä innolla, koska hän kummasteli miten onkaan voinut arvioida vauvan asennon NIIIN väärin!
Hän sanoi, että yleensä pt vauvan asennon kuitenkin tunnistaa helposti, paitsi nyt.. Hän tunnusteli mahaa tosi kauan, ja sanoi että jos ei tietäisi miten päin tyttö köllii hän arvioisi sen edelleen väärään asentoon.
Tiedä sitten miksi neiti on niin salaperäisesti siellä :D!

Käynnillä ei ollut mitään erikoisia. Olen saanut kuitenkin paljon jutella ja kysellä ja käydä mittauksissa nyt polin puolella. joten käynti oli ehkä hieman jopa turha. Verenpaineetkin oli ihan ok! Hemppari on kumma kyllä taas laskenut, vaikka rautaa syön päivittäin ja paino(turvotus..) senkus lisääntyy..
Nyt siis mittauksiin.

Neuvola 39+2 

Paino: 72,4
Painonmuutos: N.900g/viikko
Turvotus: ++
Verenpaineet: 130/84 ja 120/80
Pissa: puhdas
Hemppari: 106
Sf mitta: 33,5
Tarjonta: pt
Syke: +155
Liikkeet: ++

Neuvolan jälkeen tultiin kotiin tekemään vähän ruokaa ja syömään ja aateltiin lähteä vähän ajelemaan (vanha myytti(vinkki) synnytyksen käynnistykseen) niin ja toki tylsän päivän pelastukseksi :D
Meidän matka tosiaan alkoi sillä, että me ajettiin Vaajakoskelle Pandan tehtaalle ostamaan halpaa suklaata ja lakritsia! Mä en oo ees ennen käynyt sielä. Myymälän puoli on kovin pieni, mutta ai että täynnä ihania ja suhteellisen halpoja herkkuja! namnam!
Saatiin myös suklaa maistiaisia ja ilmaisia lakuja! Ai kyllä kelpaa ;)


Tänään on viikot 39+4 eli tasan kolme päivää laskettuun aikaan.
Eilen valahti taas jotain (epäilisin lapsivedeksi) ei paljoa, ehkä ruokalusikallinen korkeintaan kaksi. Soitin sitten TAAS kerran synnärille ja kyselin asiaa.
Sielä sanottiin, että jos ei enempää tule eikä supistukset ala voi kotona olla ihan rauhallisesti. No ei tullut enempää tätä "vettä" eikä ne supistuksetkaan alkanut. Muutama harkkari vain.. Voi itkun itku.
Toisaalta mua vähän pelottaa kun viime perjantain ultrassa lapsivettä oli kuitenkin enää vähän.. sitä siis luultavasti on jossain vaiheessa jo valunut pois?  Ja nyt jos sitä valuu jälleen... Ettei vain ole liian vähän sitä kohta..
Onko tällänen mahdollistta? Tai jos lapsivettä tiputtelee vähitellen pois jopa aika huomaamattomasti, niin alkaako synnytys sitten automaattisesti kun vesi on vähissä? Vai miten tuollaisessa tilanteessa menee?
Onneksi neiti on potkinu ihan normaalisti.
Tänään otin oikein tositosi reippaan siivousoperaation, että jos se vähän käynnistelis tuota synnytystä.. Muutama tavaraa nostaessa ja kyykistyessä tuli pari supistusta ja sitten nekin loppui TAAS...
Nyt sattuu vaan alaselkään kun kyykin päivän.. voi pyh pyh..
Kovin on turhauttavaa tämä. Oon ihan varma, että saadaan ootella ihan rauhassa sinne ens maanantain yliaikais käynnille ja sitten synnytys joko käynnistetään tai leikataan.
Mä vaan toivon jokapäivä että neiti ois ihmeenkummankaupalla kääntynytkin oikeinpäin ja saisin synnyttää ilman suurempia huolia vauvan alakautta normaalisti, mutta no.. saahan sitä haaveilla.
Mulle iskee aina ahdistuspaniikki kun mietin tätä asiaa ja mässytinkin jo tänään surkeuksisani sairaalakassin suklaat ja lakut naamaan...:D
Täytyy ostaa sinne varmaan uudet tilalle.

Tää nyt tosiaan oli tällänen sekametelisoppa monen päivän ajalta, toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti tän sekaselityksen!

15 kommenttia:

  1. mun mielestä lapsivettä muodostuu lisää koko ajan? Kai ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! :D En oo ikinä kuullukkaan :D
      Miksköhän sitä oli silti jo nyt vähän? :o

      Poista
  2. Jos lapsivettä valuu, niin sehän tarkoittaa sitä että kalvoissa on reikä -> mahdollinen tulehdusriski.

    VastaaPoista
  3. Mä luulin että multa olis tiputellu lapsivettä vikoilla viikoilla ja kävin näytilläkin, mut ei ollu lapsivettä! Ja sitkun multa ihan oikeesti alko sitä lapsivettä hulahtelee niin kyllä sen ties :D kyllä sen erottaa, tai ainakin mä erotin :) ja lapsivettä muodostuu koko ajan lisää, sitä en tiedä mihin sitä vois sit kadota jos se ei valu ulos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos muodostuu lisää :D!
      Ja kuulema on mahdollista että vettä tiputtelee hiljalleenkin ulos.

      Poista
  4. Mitä tarkoittaa "pt vauvan"? Anteeksi tyhmyyteni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli meidän neiti on perätilassa. Istuu mun mahassa ja ois pylly edellä tulossa ulos :)

      Poista
  5. Mulla tosissaan synnytys käynnistyi pienillä lorahduksilla vettä.. Itekki epäilin ensin että liekkö vettä ollenkaan kun olin aina ajatellut että vedet hulahtaa sitten ihan kerralla. Mulla kuitenkin menkkakivut iski sitten melkein heti perään..

    Toivotaan että sullakin nämä pienet tiputtelut käynnistäisi synnytyksen! Pidän peukkuja täällä!!
    -n-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo!
      Kuulostaa ihan samalta kun täällä...
      paitsi täällä ei vaan tapahdu MITÄÄN :D

      Tiputteli muutaman kerran ja ihan järkyt "menkka" jomotukset..

      Kiitos peukuista :)

      Poista
  6. ja hei, lapsiveden määrä vähenee synnytystä lähestyessä, normaalisti noin viikolla 38! eli ei syytä huoleen :)

    VastaaPoista
  7. lapsiveden määrä vähenee noin raskausviikolla 38! lähestyttäessä synnytystä on siis ihan normaalia, että lapsiveden määrä on vähäistä :) ei siis syytä huoleen! Kaima lpr:sta toivottaa paljonpaljon tsemppiä ja jaksamista synnytykseen, hyvin se varmasti menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna näistä faktoista!! :)
      Kyllä oonkin ihan höpsö kun en itse edes tiedä mistä koostuu ja mitä tapahtuu :D
      Onneks on fiksuja kavereita ;)

      Kiitos tsempeistä <3

      Poista
  8. oho, olinkin sit vahingossa laittanu kolmesti samasta asiasta kommenttia,huups :D miulla kone sekoili niin luulin ettei aikasemmat kommentit lähteny :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)