Sivut

1. tammikuuta 2014

Neuvola 35+2

Ihan aluksi kaikille oikein mahtavaa vuotta 2014!! ♡
Kuukauden päästä 1.2.2014 on meidän laskettu aika iiik. Vuosi alkaa siis odotuksen täyteisesti, ihan jännittäääää :))

Mutta palataan asiaan. Meillä oli 30päivä joulukuuta neuvola käynti. Jotenkin mulle jäi ihan huono fiilis koko neuvolan jälkeen...
Mä tykkään hirveesti käydä neuvolassa ja odotan aina niitä käyntejä, mulla oli mahti paras neukkutäti ja juteltiin aina tosi kauan ja kyselin paljon ja sain hyviä neuvoja häneltä. Hän myös kyseli isimiehenkin kuulumiset ja mietteet oli aidosti kiinnostunut.
Kuten kerroin viime neuvola postauksessa mullahan vaihtui taas uusi terkkari. Me tullaan ihan hyvin juttuun ja hän on mukavan oloinen, mutta jotenkin... Käynti jätti ihan tyhjäksi..
Ymmärrän, että hänellä on iso työ uutena päästä "kärryille" jokaisesta asiakkaastaan, mutta silti.. Tuntuu, että asioille on yksi ja sama kaava ja siitä ei poiketa.

Edelisen neukkulan kanssa meillä oli tosiaan puhetta pelkopolista. Hän sitä kovasti suositteli, mutta päätin silloin viellä miettiä asiaa. Teidänkin kehotuksesta ajattelin, että käydäänpäs mekin nyt siellä! Pyysin häneltä sinne lähetettä ja aluksi tuntui että hän ei olisi sitä halunnut kirjoittaa. "Kun olet sanonut miettiväsi. Onko tilanne ihan akuutti. Eikö riitä jos puhuttaisi täällä neuvolassa" pidin kuitenkin pintani ja sain kuin sainkin sinne lähetteen. Toivotaan, että keretään saada vielä aika!!

Sitten kysyin tästä uudesta kovasta kivusta joka usein valvottaa yöllä ja välillä jomottaa päivällä. Tästäkin olen tainnut jo teille mainita, kipu on kuin kuukautisten aikaan. Alavatsaa jomottaa ja kipu säteilee reisiin ja selkään. Päiväs aikaan tämä yleensä on suhteellisen siedettävä, mutta nyt kipu on iskenyt jo kolme kertaa yöllä TOSI kovaan. Nukkumisesta ei ole tullut mitään, makaaminen sattuu, liikkumimen hieman helpottaa. Välillä kivun kanssa supistelee ja välillä ei.. Halusin tietää mitä tämä on ja onko aihetta huolestua ? Neuvolassa minua ei osattu neuvoa yhtään. "Seuraile kipua. Jos koventuu mene käymään synnärillä" mutta haluan vain tietää mitä tämä on? Hän ei tiennyt.
Googletin sitten asiaa kotosalla ja monessa paikassa oli sanottu, että kuukautis kipumainen tunne loppuraskaudessa johtuu kun kohdunsuu alkaa pehmentymään ja valmistumaan synnytykseen (sama tapahtuu kuukautisten aikana. Kohdun suu alkaa pehmentyä ja hedelmöittymätön munasolu pääsee valumaan kuukautisvuotona pois) ah! Kappas. Aika itseselvä asia kun nyt ajattelee. No onneksi oli googlesta apua :D!

Ja sitten mua jäi häiritsemään käynnillä myös se, että uuden ajan olisin saanut n. Kolmen viikon päähän eli noin viikko ennen laskettua!! Mitä kummaa?
Mulle sanottiin ennen, että käynnit lopussa tihenee. Mutta täähän nyt jo melkein harventuisi. Huonolla(tai hyvällä) tuurilla en olisi sielä edes kerennyt käymään jos neiti vaikka päättäisi ottaa varaslähdön..
Sanoinkin, että haluaisin ajan aikaisemmin.
Loppu on niin käsillä ja en uskalla jättää sen varaan että ns. "Pärjään kotona" ja mahdollisesti neuvolaan en enää kerkeisi.
Aikamme asiasta keskusteltua, sain itselleni ajan vajaan kahden viikon päähän. Huh heti keventyi mieli.

Kysymys taas teille!
Mulla tulee nykyisin kokoajan uusia kysyttäviä asioita ja siksi google js te rakkaat fiksut lukijat saatte auttaa mua. Valitettavasti mun kyselyinto neuvolaan on hieman laantunut, sillä tuntuu ettei sieltä enää saa niin hyviä vastauksia.
Mulla kuuluu nykyisin ihan alavatsasta outo NAPS ääni. Samanlainen kun vaikka naksauttaa esim. Ranteita, nilkkoja, sormia.. en ole tajunnut seurata tuleeko ääni säännölisesti. Yleisimmin älyän sen muutaman kerranpäivässä. Vieressö istuvakin voi sen hennosti kuulla.
Onko teillä ollut outo naps ääntelyä?
Mistä se johtuu?
Vai olenko vain tullut hulluksi :D

Laitetaanpas tähän väliin neuvola infot.
Neuvola 35+2
Paino: 66,7 (meinasin pyörtyä!!)
Painon muutos: +1,068 (joo on kinkku maistunut)
Turvotus: + (olisin voinut lisätä toiseb plussan perään. Tuntuu kun olisi täyteen puhallettu ilmapallo..)
Verenpaine: 113/82 ja 115/73 (aluksi oli taas alapaine hieman korkealla, mutta tasottui toisella mittauksella)
Pissa: puhdas.
Hemppari: 103 (ohho hupshei. Nyt täytyy vatipään muistaa syödä sitä rautaa!!)
Sf mitta: 31,0 (hienosti on joulupöhä maha kasvanut :) edelleen mennään keskikäyrien alla, mutta kasvu on silti ok)
Tarjonta: rt (raivolla tullaaan)
Syke: +140 (tämäkin on laskennut. Miksi? Koko raskauden syke on ollut +155. Liikkuessa se nousee edelleen, muuten tasoittunut)
Liikeet: ++ (tällä kertaa neukkulakin sai tuntea iloiset tumps tumps jamit)

Sitten! Ihmettelen miksi täällä päin ei ole synnytystapa arviointia?
Ennen muuttoa edellisessä paikassa siitä oli puhe ja sielä se olisi kuulunut.
Oletteko tai onko teille muille tehty synnytystapa arvio?
Mua jotenkin häiritsee miksi se ei kuulu. Entäs jos vauva ei mahtuisikaan syntymään alakautta, eikä sitä tiedettäisi kun vasta liian myöhään?
Ajattelenko taas tapani mukaan asiat liian dramaattisesti. Mua tää jäi silti häiritsemään. Haluaisin vielä ennen synnytystä yhden lääkärikäynnin...
No toivotaan, että päästään ainankin sinne pelkopolille.

Nyt lähden pikkuhiljaa nukkumaan. Luonnoksissa teitä odottaa 1.uudenvuoden postaus.
2. postaus mitä olen ompelukoneella kerennyt väkertämään.
3. Ale hamsterit. Mitä ostinkaan(ehkä yhdistän sen uuden vuoden juttuun, sillä me käytiin eilen vähän ostelu reissulla ja periaatteessahan se oli osa meidän uutta vuotta!)

Olisiko teillä viellä jotain toivetta mistä haluatte juttua?
Nyt saa pistää tulemaan ehdotuksia ja toteutan parhaat ;)

Nyt. Hyvää yötä kaikki!♡

18 kommenttia:

  1. Mulla on nyt seuraavalla käynnillä neuvola lääkäri jossa ilmeisesti tehdään synnytystapa arvio :) kaipa sitä sit joillai paikkakunnil yritetään jotenkin säästää käyntejä vähentämällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin varmasti, tuntuu että kaikessa yritetään nykyisin säästää!
      Onneks sulla on kuitenkin se :) Mulle jäi vähän karmiva olo kun sitä ei olekkaan.. iik

      Poista
  2. Mulla kuuluu toi naps ääni kanssa! Neuvolassa sanoi että voi olla vauvan jalka joka napsahtaa niinkun meilläkin kun esim nousemme seisomaan. Toinen vaihtoehto on että saa kalvot jotenkin napsahtamaan. Mulla toi kuuluu meinaan aina sillon kun myllää masussa :-D
    Jännä toi että meinasi laittaa 3vkon päähän?! Mulla on nyt viimeiset 2 vkoa ollut viikon välein ja näin onkin koko loppuraskauden!
    Noi menkkakivut, täällä niitä on myös ja niinkun olit jo tutkinut kypsyttää paikkoja.
    Hyvää uutta vuotta teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua! Kaikenlaisia ääniä se asukki sielä päästeleekin :D! Hetken jo kuvittelin, että kuulenko mä nyt ihan omiani, mutta hyvä että on normaalia :)
      Todella outoa minustakin! Edellisen kanssa oli puhetta, että lopussa pitäisi kerran viikossa käydä. vähän kauhistuin, mutta onneks sain edes vähän aikaisemmin sen seuraavan neuvolan!
      Aivan, hyvä. Tietää että jotain ainankin tapahtuu, vaikka ikävältä tuntuu.
      Hyvää uutta vuotta myös teille <3!

      Poista
  3. se napsuminen kuuluu kuulemma sikiökalvoista:) ku vauva vetää ja tarttuu niihin kalvoihin:D mäki oon ihmetelly..

    VastaaPoista
  4. Vähän oon sun blogia alkanu lukemaan tässä. :) Jännä että sulle nuin pitkälle välille ois neuvola ajan laittanu? Mulla on ittellä laskettu 3.2. ja seuraava neuvola ens viikolla, jonka jälkeen viikottain käynnit!
    Sitten toi synnytystapa-arvio, niin mulle varattiin aika synnytystapa-arvioon, synnytyksen suunnitteluun ja kokoarvioon sairaalaan, synnytys pelon takia. Ei sitä synnytystapa-arviota ois muuten mullekkaan tehty.
    Hauska blogi sulla! Rupeenkin ihan nyt seuraileen!
    Mellu 35+3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi outoa minustakin. Kuuluisi olla nimittäin kerran viikossa, edellisen neuvola tädinkin mukaan. En tiedä onko tällä uudella sitten joku oma tapansa tms?
      Synnytyspelkoa myös täällä ja ainankin sinne pelkopolille koitan päästä. Jos sielä sitten olisi joku kätilö/lääkäri joka ehkä kuuntelisi minua enemmän juuri tämän pelontakia.
      Hyvä että sä saat tuollaisen kokonaisen ja toivotaan että asiat selkiäs :)
      Tsemppiä sulle synnytyspelon kanssa ja jaksamisia loppuraskauteen <3!
      Ja tervetuloa mukaan, ihana jos tykkäät :)

      Poista
  5. Mäkin halusin synnytystapa-arvioon kun epäilin että vauva on iso. Vikalla neuvolalääkäri käynnillä tunnusteli mun lantioo ja sano että vaikuttaa ahtaalta ettei välttämättä mahdu alakautta. Jorvissa sanottiin pari päivää sen jälkeen että ihan normaali lantio. Mutta enpä päässy edes kokeilemaan mahtuuko kun oli vaikee synnytys ni tuli sitten sektiolla loppujen lopuks. Ja poika oli 52cm ja 4275g että en ois edes halunnukkaan tietää oisko mahtunu :D sekava teksti toivottavasti saat jotain selvää :D ja tsemppiä loppuraskauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain selvää! :) Mun mielestä on tosi outoa, että sitä ei muutenkaan automaattisesti ole... ja sullakin jos ihan eripäästä noita vastauksia tullut niin ei kovin varmalla mielellä lähdetä synnyttämään :D
      Huhhei, iso poika ollut ;)
      Kiitos!

      Poista
  6. Mullakin kuuluu se naps äänixD luin jostain et se liittyis johonki kalvon napsautteluun et se lapsi jotai napsauttelis mut en tiiä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin mä olen ymmärtänyt ja moni täällä sitä kertonut :D Hassuja ääniä :D

      Poista
  7. Ei minullakaan ole synnytystapa-arviota, sitä ei kuulemma tehdä näissä "normaalitapauksissa" (näin neuvolatäti sanoi). Mietin vaan, että mistä ne tietää mun olevan normaalitapaus, eihän esim. lantion kokoa voi tietää ulkoa päin? Nyt viikkoja 38+0 joten kohta se nähdään, olinko normaali vai enkö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! samanvastauksen minäkin sain.
      Sitä täälläkin mietittiin, mistä ne tietää, että ollaanko tässä normaali tapauksia? No toivotaan parasta :)
      Tsemppiä sulle tulevaan synnytykseen! :)

      Poista
  8. Postaus ideana sairaala kassin sisältö + mitä vaatetta pikkuiselle mukaan kotiin lähdöksi? Kun itselläkin ajankohtainen duuni ^.^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tämän voisin jossain vaiheessa joo toteuttaa! :)
      Itsekkin olen vielä vähän miettimis tasolla mitä sinne pakattaisiin!
      Kiitos ideasta!

      Poista
  9. suosittelen kyllä synnytystapa-arviota, jos mitenkään vain saat sen itsellesi varattua! mulle sitä ei tarjottu enkä osannut sitä sillon edes ajatella, mutta pojan synnytyksessä kaikki menikin sitten ihan pieleen. kolmatta tuntia kätilö ja lääkärit käskivät minun ponnistaa ja kivut olivat sietämättömät! sitten todettiinkin että ehkei poika mahdukkaan syntymään ja loppupeleissä hänet leikattiin ulos. vaurioita ei pojalle onneksi tullut, luojan kiitos! <3 en halua mitenkään pelotella, mutta tosiaan kannattan kyllä synnytystapa-arviota koska ikinä ei voi olla liian varma. :) ja parempihan se on etukäteen tietää, jos lapsi ei mahdu alateitse syntymään, niin ei tarvitse äidin montaa tuntia ponnistaa aivan turhaan ja samalla minimoi vauvan riskiä saada vaurioita. :) tosi paljon tsemppiä loppuraskauteen ja ihanaa vauvan tuoksuista arkea, kyllä kaikki tuo on sen arvoista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä haluaisin sen myös, ihan vaikka vaan rauhottamaan tätä mieltäni :D! Jos vain päästään sinne polille, niin kysyn sitten varmaan sitä kautta.. aika vaan alkaa käymään jo vähiin iik..

      Voi kauhia..:s on varmasti ollut voimat aika loppu tuollaisen rutistuksen jälkeen :( Onneksi pojallesi ei käynyt kuinkaan ja vihdoin sait hänet maailmaan <3

      Moni sukulaiseni juuri kertoi noita tarinoita kun ei ole mahtunutkaan syntymään. Sen myötä mullekkin vasta valkeni, että synnytystapa arviointi olis tosiaan ihan hyvä!

      Kiitos kovasti <3
      Ja oikein hyvää vuoden alkua teille! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)