Sivut

25. maaliskuuta 2014

Vyöhyketerapia päivä!

Meidän neitihän tosiaan kärsii massu vaivoista, välillä kovistakin sellaisista.
Yöt usein ähistään, välillä kyllä(onneksi) myös nukkuen. N. tuntia ennen heräämistä ähinä ja itku alkaa, sitten herätään syömään maitoa ja ähistään/itkeskellään taas 15min-1h syömisen jälkeen ennen kunnon unia. Päivällä välillä menee tosi hienosti ja välillä maha vaivaa ihan kamalasti ja neitille tulee kipu itku kohtauksia, ähinää, kiemurtelua...
Nykyisin myös pierut tulee itkun saattelemana ja maha on niin kovana, ettei kakka meinaa millään tulla.

Ollaan kokeiltu kaikkea mahdollista, maitohappobakteereita, cuplatonia, disflatyyliä, jumppaa, mallasuutetta, hierontaa. Terkkarin ohjeen mukaan vähän kaikkea.. Nyt perjantain lääkäri käynnillä meillä oli puheena vyöhyketerapia. Vauva vyöhyketerapia.
Me saatiin perustietoa siitä ja yhteystiedot kotiin, jotta halutessa voimme ottaa itse yhteyttä ja varata aikaa. Tämä vyöhyketerapeutti johon otin yhteyttä on siis Salla Joutsen ja toimi alueena on Jyväskylän alue. hokshoks jyväskyläläiset!!

Eilen (kolmannen valvotun yön jälkeen ja erittäin kiukkusten päivien..) päätettiin, että ehkä me soitetaan ja selitetään meidän tilanne ja kysellään vähän milloin olisi vapaata aikaa!
Jos tämä ei auta, niin eihän siitä haittaakaan ole. (paitsi tietysti rahat menee hukkaan)
Mutta jos tämä auttaa ja rauhottaa neidin vatsan ja soisi meille vähän paremmin nukuttuja öitä, niin tämä tosiaan on kokeilun ja sen kaiken rahan arvoista!

Soitin eilen iltapäivällä Sallalle ja kyselin milloin mahdollisesti saisi aikaa. Ja me saatiin aika heti tänä aamuna klo. 11! Ei voi kun kiittää, kuinka nopeaa toimintaa onkaan!
Tänä aamuna siis 11 saapui meidän vyöhyketerapeutti ja ihan kotiin asti.
Erittäin erittäin mukava nainen, niin ystävällinen ja rempseä. Oli oikein kiva jutella ja häneltä saatiin myös hyviä vinkkejä vauva-arkeen!

Tyttö nukkui hänen vielä tullessaan ja me juotiin ihan rauhassa kahvia ja juteltiin ensin n.45 minuuttia. Kuinka neiti syö ja nukkuu, miten raskausaika meni, synnytyksestä sun muista mitkä voivat vaikuttaa hänen massuunsa.
Vähän vaille kaksitoista mä menin ihan varovasti herättelemään tyttöä ja annoin vähän maitoa, jotta hän ei kiukustuisi kesken hieronnan.
Olin kuullut vähän negatiivista tarinoita, että vauva itkee kovasti hoidon aikana ja akupisteitä painnellessä ja tekee itselle ihan pahaa katsoa.
Hieronnassahan siis tosiaan painellaan akupisteitä ja heijasteita, jotka vaikuttavat suoliston toimintaan. Vauva hierotaan ihan päälaelta varpaisiin asti. Näiden tarinoiden jälkeen mua vähän jännitti, että miten kestän katsoa jos oma lapsi huutaa kipua..

Mä levittelin pyyhkeen hoitotasolle ja riisuin vauvan alasti,  Salla lämmitti vauvaöljyn sopivan lämpöiseksi ja aloitti hieronnan, pikkuhiljaa varpaista kohti päälakea. Tyttö oli yhtähymyä vain, ei vetänyt itseään missään vaiheessa pois, vaan kuulema oikein työnsi varpailla lisää vastaan. Muutamassa kohdassa (korvanlehdessä,mahassa ja kantapäässä) oli hieman arka kohta jossa ilme vetäytyi hetkeksi vähän tuimaksi, mutta muuttui sen jälkeen taas iloiseksi itsekseen!
Salla selitti mulle, että hänen periaatteensa on se, että vauva ei saa itkeä käsittelyssä. Käsittelyn kuuluu olla vauvalle mukava hetki josta hän nauttii ja tuntee olonsa turvalliseksi.

Mun  mielestä Salla oli aiiivan mahtava työssää! Hän jutteli samalla vauvan kanssa kun koski tähän ja kertoi myös mulle kokoajan mitä tekee ja missä kohdassa on mikäkin akupiste ja mihin ne auttaa.
Hän antoi myös kotihieronta ohjeita meille!

Nyt sitten odotellaan ja katsotaan miten tyttö reagoi! Seuraavat 12 tuntia voi joillekkin olla tosi itkuisia kun suolistosta lähtee kaikki jumit ja viimeiset pihka kakat liikkumaan ja toisilla voi taas olla kovin hyvä ja rento olo. Hän käski kirjaamaan ylös kaikki huomiseen asti, millaisella tuulella tyttö on ollut, miten nukkuu, syö ja kakkaa.
Nyt hän ainanki simahti ihan heti käsittelyn jälkeen. katsotaan miten menee sitten ilta/yö.

Seuraava käynti meillä on ensiviikon maanantaina klo 11!

Mistä voin saada meillekkin tälläistä palvelua?

Salla Joutsenen yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ jos joku muu täältä keski-suomen alueelta kaipaa vauvansa vatsa vaivoihin apua, Sallan osaamis alueeseen kuuluu myös: imetysneuvonta/tuki ja hän vuokraa myös imetystuki laitteita.

Mä suosittelen kyllä aivan ehdottomasti kokeilemaan jos yhtään vaivaa! Mukana saa myös niin paljon muuta hyvää infoa ja tietoa.

Salla on myös tulevana viikonloppuna 29-30.3.2014 järjestettävillä vauvamessuilla(vauvamessun sivuille pääsee sitten TÄSTÄ) pitämässä esitelmää synnytykseen valmistautumisesta ja imetys asioista! Käykää ihmeessä kuuntelemassa jos on ajankohtaista!


Mitä vyöhyketerapia on?

Hyvästä huolenpidosta huolimatta, vauva saattaa ajoittain tai jatkuvasti kärsiä mm. vatsa- ja/tai iho-oireista, ummetuksesta ja toistuvista korvatulehduksista. Pitkään jatkuneena tällaiset epämiellyttävät tunteet lisäävät vauvan itkua ja aiheuttavat myös unettomuutta.
Vauvan ruuansulatuskanava ja munuaisten toiminta kehittyy valmiiksi vähitellen, ja siksi niin moni vauva kärsii ruuansulatusvaivoista; vatsan kouristelusta, ilmavaivoista ja koliikista.
Vauvan keho saattaa olla ”jumissa” syntymän jälkeen ja pitkään kestäneet itkukohtaukset aiheuttavat jännitystiloja koko kehoon.

Yhdistetyssä vauvahieronnassa ja refleksologisessa vyöhyketerapiassa käsitellään koko kehon vyöhykelinjoja ja heijasteita öljyn kanssa lempeän koskettelun ja hieronnan avulla. Se on myös helppo ja turvallinen hoitomuoto, jossa ei tarvita lääkkeitä.
Hieronta saa aikaan vauvalla mm. verenkierron vilkastumista, hengityksen syvenemistä, ruuansulatuksen vauhdittumista, hermoston tasapainottumista ihon tuntoreseptoreiden kautta, laukaisee lihasjännityksiä, parantaa ja syventää unen laatua ja edesauttaa motorista kehitystä.


Käsittely tapahtuu lempeästi vauvan ehdoilla ja ilman kipua. Jo muutama hoitokerta voi olla avuksi, jolloin vauvan olotila paranee selvästi. Käytännössä hoito myös ohjaa vauvaa itse löytämään hyvän ja tasapainoisen tilan elimistölleen.
Vanhemmat saavat halutessaan ohjauksen tärkeimpien alueiden hierontaan vauvan vatsan hoidon kannalta: pää, korvat, jalat, vatsa ja selkä.
Teen hierontaa aluksi alle vuoden ikäisille lapsille.
Huom. Rokotusten jälkeen on suositeltavaa pitää viikon tauko ennen seuraavaa hoitokertaa.
Käsittely kertoja on tapauksesta riippuen  yhdestä kuuteen.

Vyöhyketerapia info löytyy Sallan omilta nettisivuilta, eli TÄÄLTÄ !

Suosittelen tosiaan lämmöllä kokeilemaan, paljon hyviä vaikutuksia ja aivan mahtavan mukava nainen, joka osaa käsitellä vauvoja erittäin hyvin.

Päivittelen taas lisää ajankuluessa ja miten hoito on meillä auttanut!


2 kommenttia:

  1. Syökö neiti muuten edelleen Tuutia? :) Meillä tuuti otettiin tänään kokeiluun..NAN H.A 1 tuntuu käyvän mahaan kamalasti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syö kyllä :) meillä nan teki mahan ihan kamalan löysäks.. tuo on ainanki tähä mennessä ollu tosi hyvä!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)