Sivut

24. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen pyhät

Siis hupsista oonko mä nyt pikkusen myöhässä tässä pääsiäis päivittelyssä? Pääsiäinenhän alkoi jo viikko sitten....

Muttakun mä en ihan oikeesti ole kerennyt, meillä on ollut vähän harmillinen viikko, saatte oman postauksen siitä, ettei tule yhtä sekavaa soppaa sitten tästä.
Eli otetaan alkuunsa meidän pääsiäis kuulumiset hieman myöhässä. Luultavasti saatte nyt parin päivän sisään aikamoisen postausryöpyn! Nyt kuulolle.

Perjantaina mun ihana serkku ja mikä tärkeintä Pinjan vielä ihanampi kummitäti tuli meille kylään.
Hänen oli tarkoitus olla meillä perjantaista sunnuntaihin.
Oli ihana saada pitkästä aikaa joku oma kaveri kyläilemään meille, kun täällä päin ei hirveästi minun tuttuja asu. Meillä ei ollut mitään kovin erikoisia suunnitelmia viikonloppua varten.
Perjantaina tein meille ruokaa, käytiin illalla Pinjan kanssa lenkillä ja juteltiin ja höpöteltiin, asiaa olisi ollut varmaan kymmenelle päivälle!! 
Ollaan pienestä asti totutttu juttelemaan aivan kaikesta, kertomaan toisillemme lähes kaiken. Olemme myös tottuneet näkemään aika usein, koska olemme pienen ikämme asuneet suht lähekkäin.
Kun ikää on tullut enemmän, on työt, koulut ja muut eämäntilanteet ajaneet meitä kokoajan asumaan kauemmaksi toisistamme. Onneksi ollaan sukua, niin nähdään ainankin perinteiset joulut ja syntymäpäivät, soitellaan ja voidaan laittaa viestiä ja sitten välillä otetaan se pari päivää aikaa ja nähdään kunnolla ja höpistään taas kaikki ilot ja surut lävitse!
Vaikka tälläkin kertaa purettiin kaikki turhautuminen ja kiukku toisiimme oli aivan ihana ja piristävä nähdä toista.

Lauantaina me ajateltiin lähteä kiertelemään tyttöporukalla kaupungille. Pinja on kohta jo kolme kuukautinen ja mä en ole vieläkään käynyt kaupungilla typyn kanssa?! Kuinka oonkin onnistunu välttämään kaupunkireissut..
Ollaanhan me käyty kirppiksillä tai vaikka prismalla, jossa on sitten lindex, seppälä, kappahl... Mutta ei koskaan kaupungilla, no nyt oli sitten korkea aika lähteäkkin.
Jännitin kyllä miten meillä menee, mitäs jos Pinja vain itkee tai saa hepulit keskellä kaupunkia?
Onhan se totta, että vauvat itkee joo, ei kukaan(okei ainankaan suurin osa) ajattele heti vauvan itkiessä, että miksei se voi olla vaan hiljaa? Onpa huono äiti kun ei saa lastaan hiljaiseksi!
Eihän sitä itsekkään sen kummemmin kiinnitä vauvan itkuun huomiota.. No mutta, kun kyse on omasta lapsesta niin tulee heti fiilis, että Noniin, nyt kaikilla muilla menee hermo kun tää vaan itkee. Sitten tulee vain paniikki joka tarttuu helposti lapseen ja rauhoittumisesta ei ole enää tietoakaan..

Nomutta, mun helpotukseksi, koko reissu meni oikeastaan tosi nätisti! Yhdessä vaiheessa hennesillä meinas pieni huutoitku rantautua, ja meinasin jo alkaa panikoimaan, onneksi fiksuna kaivoin valmiin maitopullon ihan lennosta esille ja Pinja söi tyytyväisenä vaunuissaan vähän maitoa, jonka jälkeen jäi hereillä katselemaan miltä sielä kaupoilla näyttää.


Kun mentiin syömään, meinas kiukku taas vähän yllättää, vauhti pysähtyi ja unikin alkoi jo kutittelemaan silmissä. Käytiin vähän kävelemässä ruuan jälkeen niin Pinsku rauhottuikin takaisin vaunuihin ihan hyvin ja loppuajan nukkuikin ihan ok nätisti!
Reissu tosiaan meni sen verran hyvin, että ehkä mä uskallan toistekkin, heh heh.
En ymmärrä mikä siinä oli olevinaan aluksi niiiin kamalan jännä, että en vain uskaltanut mennä aikaisemmin. Ehkä vasta nyt alkaa olla varma, mitä neiti haluaakun itkee ja osaa paremmin rauhoittaa pienen.
Mä en oikein osannut katsella itselleni enkä Pinjalle mitään. Tajusin kyllä jälkeenpäin, että meidän täytyy ostaa neidille parit sukkahousut ja aurinkolasit näin kesää vasten! Hakusessa olis myös tohon ratasosaan jalkapeitto, sillä koppa alkaa kohta käymään pieneksi, ja varsinkin kun sieltä ei nää yhtään mitään, meinaa välillä tulla kiukku kun olisi jo niin hauska katsella ympärilleen.
Voiko emmaljungan rattaisiin tilata noita osia mistä? vai mistään?
Myös mami haluaisi yhdet uudet farkut, okei sanoin kyllä, että en osta tämän koon vaatteita, koska en tähän kokoon todellakaan jää. Kuitenkin tuntuu niin turhalta, kun raskausaikana ei viitsinyt ostaa mama farkkuja miljoonia ja nyt kun ei ole sitä ongelmaa niin en taaskaan voisi ostaa itselleni mitään, ja joo. Mustat farkut on tosi kiva ja näppärät MUTTAKUN MÄ HALUAN JALKAANI JO JOTAIN MUUTA.
Joten, varmasti ostan kevääksi jotkut kivan väriset housut itselleni, vähän hemmottelus. Ja ainahan ne voi myydä tai kaventaa? vai mitä?

Takaisin taas asiaan, en ymmärrä mistä tää taito pomppia asiasta toiseen tulee ja saada teidät mahdollisimman sekaisin koska pälätän ihan kaikesta..

Mä sain isimieheltä elämäni ensimmäiset kukkaset!! Hih!


Pääsiäisen aikaan aivan ihana, lämmin ja kesäinen sää helli meitä. Oltiinkin jokpäivä ulkona nauttimassa lämpimästä säästä ja fiilistelemässä tulevaa kesää, aiai!
Käytiin Pääsiäismaanantaina koko perheen voimin kävelemässä ihana lenkki ja ihastelemassa kevään merkkejä, meinattiin käydä isimiehen kanssa vielä jäätelöt ja mennä syömään niitä torille, mutta ei me jaksettukkaan, ja pysyypähän mamin dietti aisoissa! Kerrankin..


Käytiin rannalla fiilistelemässä ihanaa kesä säätä, istuskelemassa puiston penkillä.
Ihana olla vain kaikessa rauhassa, kävellä ilman tarkkaa päämäärää mihin jalat viekään, nauttia oman perheen seurasta, jutella ja suunnitella mitä tehdään huomenna vai tehdäänkö mitään? Käydä leikkipuistossa miettimässä, että tuolla se meidänkin pinja on vuoden päästä, katsella ohikulkevia ihmisiä, ja vielä kerran, nauttia!



Meidän pääsiäiseen ei tosiaan kuulunut mitään kummia, ystäviä, oma perhe, leppoisaa ajan viettoa ja joo vähän myös suklaan syöntiä ohi ruokaohjeiden.

6 kommenttia:

  1. Emmaljungan vaunuja plus muuta emmaljungaa myy ainakin toi seppälänkankaan lastentarvike liike eli eiköhän siellä myydä myös niihin kaikkia lisäosiakin! Käys kurkkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä sieltä kurkkaamassa! :)

      Poista
  2. aluks mäkin jännitin kaupunkiin lähtöä tytön kanssa mut mitä useemmin vaan menee sinne kaupungille niin sen nopeemmin siitä pelon tunteesta pääsee irti! :)
    ihana tyllerö teillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, ihan totta!! Varmasti kyllä jokainen jännittää alussa :) no toinen kertakin on jo helpompi!
      Kiiitos hän on ♥

      Poista
  3. Rohkeesti vaa kaupungille vauvan kans ;) meijän typsy tais olla reilu viikon vanha, ku oli ensimmäisen kerran Stockan Hulluilla Päivillä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mekin ollaan alusta asti onneks käyty just vaikka cittarissa tai prismassa ja kierretty kirppareita ja aina tollasia yksittäisiä kauppoja. Harvemmin meilläkään tulee ihan kaupungilla käytyä kun melkein kaikki tarvittava löytyy lähempää. Ja sit jos oon käyny oon lähteny itekseni :D pitää aina välillä ottaa pinja sinnekkin mukaan että tottuu. Mutta jännittää vaan kun on eka bussi matkat ja kaikki ravintolat :D! Ja varsinkin kun on vielä vähän masuvaivainen ollut ja itkenyt paljon :( no mutta pikkuhiljaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)